Német vendégek Szabadszálláson

001 DSC_0173 DSC_0218

Június 3 és 9 között a németországi Oberes Glantal regionális önkormányzattól 26 fős delegáció tett látogatást településünkön.

A Verbandsgemeinde Oberes Glantal egy új regionális önkormányzati jogi forma, amely a Rajna-vidék Pfalzban Kusel kerületben található. A Verbandsgemeinden Glan-Münchweiler,Schönenberg-Kübelberg  és Waldmohr önkéntes egyesülését 2017. január 1-jén hozták létre. 23 független helyi közösség tulajdonában van, a közigazgatási székhely Schönenberg-Kübelberg Szabadszállás Város testvértelepülése. Ezzel az egyesüléssel a testvérvárosi kapcsolatok még szélesebb rétegeket vonnak be az együttműködésbe.

A 26 fővel érkezett delegáció a „határon átívelő kapcsolatok” nevű pályázat keretében látogatott Szabadszállásra.  Christoph Lothschütz, a város polgármestere, Armin Blohm képviselő és Dr. Báldy Zoltán Szabadszállás Város Polgármestere szervezte a kirándulást.

A hét folyamán Szabadszállás nevezetességeivel ismerkedtek meg, többek között a városháza, a református templom, a helytörténeti gyűjtemény szerepelt az állomások között. Ezenkívül ellátogattak Budapesten a Parlamentbe, a Várba és egy városnéző hajókázáson vettek részt.  Kecskeméten a Cifrapalotában és a Városháza dísztermében jártak. Látogatást tettek a Kiskunsági Nemzeti Parkba, ahol egy előadást hallgattak meg. Ópusztaszeren is jártak, ahol a magyar történelem számukra eddig ismeretlen részleteivel ismerkedhettek meg. A német vendégek élvezték a sokszínű látnivalót, a programok nagy megelégedésükre szolgáltak.

A látogatás végén Christoph Lothschütz polgármester köszönetet mondott vendéglátóinak a tartalmas programok megszervezéséért és a szíves vendéglátásért.

About Post Author