Nyári Strázsa túra hatodszor

_DSC0550 _DSC0553 _DSC0557 _DSC0561 _DSC0571 _DSC0576 _DSC0578 _DSC0580 _DSC0582 _DSC0584 _DSC0587 _DSC0589 _DSC0590

Az év első igazi nyári meleg napján, június 8-án rendezte Egyesületünk ez évi második túráját, az összességében VI. Nyári Strázsa túrát.

A rendezvény az áprilisi Strázsa Honvéd Emlék-Teljesítménytúrán távonként az első három időeredményt elérő sportoló részére felajánlott kupák ünnepélyes átadásával kezdődött, melyeket a gratulációt követően Farkas Zoltán ny. mk. alezredes, egyesületünk elnöke adott át.

250 természetet kedvelő túrázó vágott neki a kijelölt 3, 6, 10, 15 km-es táv valamelyikének és lehetett tanúja a rengeteg csapadék eredményeként még mindig élénk, tavaszi színekben pompázó Strázsa-hegy környéki buja növényzetnek. Sokak elmondása szerint még életükben nem láttak akkora őzláb gombákat amekkorákat a túrautak mentén megfigyelhettek a résztvevők.

A túrán minden korosztály képviseltette magát az 1-84 éves korig, de örömteli, hogy nőtt az iskolás gyermekek korosztálya elsősorban a Nagyné Györgyi vezette túraszakkör szervező munkájának köszönhetően.

Az eredményes lebonyolításban ezúttal is jelentős szerepet játszott a szabadszállási vállalkozók által nyújtott támogatás, ami javította a kalória- és folyadék pótlás lehetőségét, a szállítási feladatok eredményesebb megoldását. Köszönet érte Darabos Józsefnek, Jaksa Mihálynak, Józsa Gábornak, Szabó Imrének, Szívós Lászlónak és Tóth Jánosnak, valamint köszönet a Honvéd Nyugdíjas Klub „törzs (segítő) gárdájának”, akik nélkül nem jött volna létre a rendezvény.

Mint tudjuk a túrázás nem versenysport, de mindenkinek lehetősége van képességei megmérettetésére így a kiadott emléklapokon a teljesített időeredmény is megtalálható, aki viszont az ideje alapján elért helyezésére is kíváncsi az megtalálja a HNYK oldalán: http://hnyk.hu/index.php?r=StaticPage/View/694.

Köszönjük mindenkinek a részvételt és találkozzunk október 5-én az Őszi-, vagy (és) december 28-án a Téli Strázsa túrán.

Varga Péter fotóit az alábbi linken tekinthetik meg:

http://hnyk.hu/index.php?r=Gallery/View/161

Buza Vince

Fotók: Fábián Krisztián

About Post Author