Nyolc tűzeset, két műszaki mentés

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 8 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
 

Lakásba történő behatoláshoz kérték a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában, szerdán délelőtt. A tűzoltók a lakásba bejutottak, majd a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek.

Kecskeméten, a Gyopáros utcában egy lakóépület kéményében a lerakódott égéstermék izzott, szerdán kora délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az izzást egy porral oltóval megszüntették, valamint értesítették a kéményseprőt.

Szerdáról csütörtökre virradóra Kalocsán, a Király Ilus utcában egy családi ház szuterén részében papír és berendezési tárgyak égtek két négyzetméteres területen. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Kiskőrös külterületén, csütörtökön hajnalban. A kiskőrösi hivatásos és önkéntes tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet, majd megkezdték az épület átszellőztetését.

Szerdán öt esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket gyalogosokat veszélyeztető, nagyméretű faág eltávolításához.

 

About Post Author