Oltottak és mentettek

Az elmúlt 74 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
Egy teherautó letért az úttestről, félig az árokba csúszott és megdőlt Soltvadkertnél, az 54-es számú főúton, pénteken délután. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a járművet megtámasztották és a helyszínt biztosították. Személyi sérülés nem történt.

Baja térségében, az 55-ös számú főúton két személygépkocsi ütközött össze, pénteken délután. A bajai hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton kora délután Miskén, a Hajósi utcában egy motorkerékpáros személyautónak ütközött, melynek következtében a motorkerékpár üzemanyagtankja megsérült. A kalocsai hivatásos tűzoltók az üzemanyagfolyást megszüntették, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Három kisteherautó és egy személygépjármű ütközött össze Lajosmizse térségében, az M5-ös autópálya 63-as kilométerszelvényében a Budapest felé vezető oldalon, vasárnap délután. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, majd levontatták az úttestről. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délután a Mélykutat és Jánoshalmát összekötő úton egy személygépkocsi lesodródott az úttestről és egy fának csapódott. A mélykúti önkéntes és a bácsalmási önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az egységek drótkötéllel vontatták le a gépkocsit a fáról, kimentettek egy sérültet, akit átadtak a mentőknek.

Két személygépjármű ütközött össze Kecskeméten, a Bethlen körúton, vasárnap éjszaka. A balesetben ketten sérültek meg. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították és a forgalmi akadályt megszüntették.

A hétvégén hat esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

About Post Author