Oltottak és mentettek

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 8 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken reggel Ballószög, Deák Ferenc utcában egy kisteherautó motorterében keletkezett tűz. A ballószögi önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a tűzet egy porral oltóval és egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét Kecskeméten, a Balaton utcában lévő társasházba, pénteken délelőtt. A tűzoltók az erkélyen keresztül bejutottak a lakásba és a segítségre szoruló lakót mentőknek átadták.

Egy megközelítőleg ötven négyzetméteres galambok tartására használt melléképület égett Kecskemét külterületén, pénteken késő délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották.

Kerekegyháza külterületén egy négyszáz négyzetméteres baromfiólban csaptak fel a lángok, pénteken este. Az épületben nem voltak állatok. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Nagybaracskán, a Tulbanov utcában két személygépjármű ütközött össze, szombaton délelőtt. A nagybaracskai hivatásos és önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták. Személyi sérülés nem történt.

A mentők kérésére vonultak a bajai hivatásos tűzoltók Baján, a Nagy-Pandúr szigetre, ahol töltés oldaláról egy magatehetetlen, segítségre szoruló embert hoztak fel. A sérültet a menők kórházba szállították.

Vasárnap hajnalban Érsekcsanádon, a Hunyadi János utcában egy gépjármű motortere égett. A bajai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kiskunhalason, a Jókai utcában egy melléképület pincéjében csőtörés miatt nagy mennyiségű víz gyűlt össze, vasárnap délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy búvárszivattyú segítségével a pincéből a vizet eltávolították.

Vasárnap két esetben riasztották a tűzoltókat kéményben lerakódott égéstermék, két esetben száraznövényzet tüzéhez, valamint egy esetben kérték a segítségüket veszélyesen megdőlt fa eltávolításához.

bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author