Oltottak és mentettek

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Soltvadkerten, a Bocskai utcában egy iskola kéményének lemezburkolatát a szél megbontotta szerdán délelőtt. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a kémény lemezburkolatát kézi erővel visszarögzítették.

Egy személygépjármű árokba csapódott az M5-ös autópálya 98-as kilométerszelvényénél Kecskemét közelében a Budapest felé vezető oldalon, szerdán délelőtt. Az este során két személy megsérült. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy db porral oltó készülékkel a gépjármű motorterében lévő tüzet eloltották valamint a gépjármű áramtalanítását részben elvégezték. A tűzoltók a jármű motorterét visszahűtötték.

Szerdán, a reggeli órákban robbanásról érkezett bejelentés Kecskeméten a Szeleifaluból. A balesetben 2 személy megsérült. Eddig tisztázatlan körülmények között, de gázpalackkal összefüggésben 2 személy megsérült Kecskeméten. Egyikük a saját lábán tért be egy közeli presszóba, onnan kért segítséget a segélykérő telefonon. A mentők kiérkezése után merült fel, hogy a sérülését egy robbanás okozhatta az egyik közeli épületben. A tűzoltók ezt követően azonnal megkezdték a vonulást. A jelzés szerinti helyszín nem volt pontos, ezért a környéket alaposan átvizsgálták. A felkutatott helyszínen egy sérült tetőszerkezetű épületet találtak, majd a felderítés során a baleset másik érintettjét is. Az épület födémszerkezete beszakadt, ezért a serültek kórházi ellátása után elhelyezésük érdekében lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség. A robbanást nem követte tűz. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Két személygépjármű ütközött a 4622 és a 44-es főút kereszteződésénél, Lakitelek közelében tegnap délután. Az eset során egy személy megsérült. A kiérkező tiszakécskei önkormányzati és a lakiteleki önkéntes tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították.

Kiskunhalason, a Tormássy János utcában, egy kör alakú medence aknájában tűz keletkezett szerdán délután.. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kecskeméten, a Szolnoki hegynél, egy lakóépület teljes terjedelmében égett illetve a körülötte lévő száraz fű 500 négyzetméteren égett szerdán délután. a kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Az eset során egy személy megsérült, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szerdán egy esetben kérték a tűzoltók segítségét száraz növényzet tüzéhez, valamint további egy esetben nagyméretű letört faágak eltávolításához.

About Post Author