Oltottak és mentettek

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
Szombaton reggel egy személygépkocsi és egy motoros ütközött össze Kalocsán, a Mátyás út és a Vörösmarty út kereszteződésében. A balesetben egy ember megsérült. A kalocsai hivatásos tűzoltók megszüntették az üzemanyagfolyást, majd eltávolították az útról a forgalmat akadályozó járműveket.

Egy családi ház kéményében a lerakódott égéstermék gyulladt meg Kecelen a Homokszőlő utcában, szombaton délelőtt. A keceli önkormányzati tűzoltók az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprő-ipari közszolgáltató szakemberét értesítették.

Összeütközött három személyautó, az 52-es számú főúton a szabadszállási elágazásnál, szombaton délelőtt. A balesetben öten megsérültek. A műszaki mentést végző szabadszállási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt.

Egy személygépkocsi telefonoszlopot döntött ki Lajosmizsén, a Kossuth Lajos utcában szombaton este. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd az autót levontatták az útról. Személyi sérülés nem történt.

Egy hatvan négyzetméteres családi ház konyhájában egy hűtőszekrény égett Nagybaracskán a Zentai utcában, vasárnap délelőtt. A nagybaracskai hivatásos és önkéntes, valamint a bajai hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Összeütközött két személyautó a 44-es főúton, Tiszaugnál hétfőn délután. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki.

Egy személygépkocsi villanyoszlopnak, majd egy fának ütközött Kiskunhalason, a Köztársaság utcában, kedden hajnalban. A balesetben a sofőr megsérült. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a tűzoltók segítségét nagyméretű, letört faágak eltávolításához.

 

About Post Author