Omega Oratórium Kunszentmiklóson

A magyar rockzene csaknem fél évszázados történetének egyik legnagyobb ikonja az Omega ad koncertet március 19-én 19 órától a kunszentmiklósi református templomban. Közismert slágereik ezúttal napjainknak megfelelő hangzással, új köntösben kerülnek bemutatásra. Az Omega Oratórium dalai nem erre az alkalomra születtek, hanem szemelvények az életműből. A legkorábbi dal 1970-es, a legkésőbbi 2006-os szerzemény – hangzott el ma (február 22-én) a városházán összehívott sajtótájékoztatón.
Az Omega Oratórium ötlete egy váratlan megkeresésnek köszönhető. A bátaszéki katolikus templom tornya életveszélyessé vált, ennek kapcsán kértek meg bennünket, hogy segítsünk. A jótékonysági koncert színhelyéül stílusosan egy templomot választottuk. A repertoárt a helyszínhez igazítottuk, így született meg az oratórium, mint forma. A bemutatóra három esztendővel ezelőtt a szegedi dómban került sor – mondta el Kóbor János, az Omega együttes frontembere.
A zenét, ahogyan a pénzt is lehet jó és rossz célokra is felhasználni. A márciusban Kunszentmiklóson ismert előadók, ismert számokkal az Isten dicsőségét fogják szolgálni. Aki hisz, annak van élete és nekünk az életet kell pártolnunk. Azért is örülök a kezdeményezésnek, mert így olyan emberekhez is elérhet ez, akik egyébként nem jönnének el a templomba, nem foglalkoznak a hit kérdésével. A koncert olyan kapcsolópont, ami az emberekhez vezetheti el a hitet, az embereket pedig Istenhez – mondta el Pintér Gyula. Remélem az Omega Oratórium valóban egy kellemes és hasznos építő esemény lesz a város és a környező települések életében is – tette hozzá a kunszentmiklósi református templom lelkésze.

About Post Author