Örökfogadalmat ünnepeltünk

P1440765oke1

Örömmel kísértük figyelemmel azt a folyamatot, ahogyan közösségünk tagja, Jurinka Ferenc Bence – akit már rendi nevén Szilveszter testvérnek ismernek és szólítanak – hogyan kereste és találta meg a helyét. Hosszú évek szorgalmas és küzdelmes munkája és lelki formálódásának eredményeként érkezett meg a pannonhalmi bencés közösségbe 6 esztendővel ezelőtt, ahol közösségre és hivatásra talált.

Amióta ide tartozik, mindig kiegyensúlyozottnak, derűsnek látjuk. Ez nagy öröm számunkra, hiszen gyermek kora óta ismerjük, egyházközségünk tevékeny tagja volt, míg itt lakott. Különösen is büszkék vagyunk, mert Szabadszállásról még nem származott szerzetes, sem pap.

A szerzetes életében (az esetleges későbbi papszentelést is felülmúlóan) a legnagyobb esemény az egész életre szóló elköteleződés: az örök fogadalom. Erre az ünnepre kapott meghívást Szabadszállás népe. Egy autóbusszal jártuk meg az utat. Nagyszerű napot töltöttünk együtt, szeretetben, lelkileg gazdagodva.

Korán indultunk. Az úton szokás szerint imádkoztunk és énekeltünk is. De természetesen sok idő adódott beszélgetésre és ismerkedésre is.

Megérkezve elhelyezkedtünk a templomban, hisz nemsokára kezdődött a szertartás. A bencések a liturgia mesterei. Ezt tapasztalhattuk is. Egyszerű, letisztult mély élményt adó gyönyörű liturgia keretében került sor az ünnepélyes fogadalom tételre. Megilletődve vettünk részt rajta.

A szentmisét követő vendéglátás keretében közösen adtuk át az egyházközség ajándékát. Azt a textilszobrot, amelyet Csomák Lászlóné készített és a szabadszállási katolikus templomot ábrázolja, előtte a Szilveszter testvért ábrázoló szerzetes ruhát viselő alakkal. Jelezve, hogy innen indult el.

Gyönyörű napot töltöttünk együtt, és elhatároztuk, hogy novemberben a diakónusszentelésre és később a papszentelésre is elzarándokolunk.

Kiss József plébános

http://www.magyarkurir.hu/hirek/orokfogadalom-pannonhalman

 

 

About Post Author