Öt éves lett a Baba-Mama Klub

Idén januárban ünnepelte megalakulásának 5. évfordulóját a Baba- Mama Klub a református egyházközségnél. 2011. januárjában volt az első baba- mama klubos alkalom. Azóta minden szerda délelőtt összegyűlnek az anyukák gyermekeikkel, hogy együtt töltsenek pár órát az óparókián.

A klub délelőttök általában mese olvasással kezdődnek, azután Janovicsné Paál Ilona, klubvezető ad hasznos tanácsokat a fiatal anyukáknak babaápolásról, gyermeknevelésről, háztartási praktikákról. Természetesen nem maradhatnak el a ünnepekre való készülődések sem. Karácsonyi, húsvéti készülődés vagy különböző hagyományaink ápolása, születésnapok, névnapok is a klub délelőttök fontos részei.
Vendégei is vannak rendszeresen a klubnak, óvónők, pedagógusok, egészségügyi szakemberek, akik szakmai tapasztalataikkal próbálják gazdagítani az anyukák ismereteit óvodai beszoktatásról, egészségügyi ellátásról.
Az anyukák bizalommal fordulhatnak Ilike nénihez kérdéseikkel, mivel 40 évnyi védőnői tapasztalattal rendelkezik, sok hasznos tanácsot tud adni gyermekgondozási téren.
A gyermekek egészen az újszülött kortól bölcsődés vagy óvodás korig járnak a klubba.
Több testvérpár is tagja a klubnak, így vannak visszatérő anyukák is, akik kettő vagy három babával jártak az alkalmakra.

Minden felnőtt volt egyszer gyerek,
és felnő majd az új gyereksereg.
Többet, s jobban törődjetek velünk,
mert eljön majd a nap, amikor mi is felnövünk.
(Bródy János)

Ezúton szeretnénk megköszönni a szabadszállási református egyközség részére, hogy éveken át biztosítja számunkra a klub szobát, minden fenntartási költségtől mentesen, ingyenes használattal.

Süveges-Holczmann Andrea klubtag

About Post Author