Ötven tűzoltói beavatkozás a megyében

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 50 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kecskemét határában, a 441-es számú úton egy személygépkocsi árokba borult, csütörtökön reggel. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a helyszínt a rendőrségnek átadták. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön délelőtt Lajosmizsén, a Bartók Béla úton egy ingatlanon lévő gázvezeték megsérült.  A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók biztonsági okokból a gázszivárgás körzetében a területet lezárták, és biztosították a helyszínt. Az érintett területen tíz embernek kellett elhagynia az otthonát. Személyi sérülés nem történt. A gázszolgáltató munkatársai a szivárgást megszüntették, a lakók rövid időn belül visszatérhettek otthonaikba.

Egy személygépkocsi letért az úttestről és az út melletti árokba borult Kecskemét közelében, az 52-es főúton, csütörtökön délután. A gépjárműben egy ember utazott, aki a balesetben megsérült. A járművet a kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Megyénkben a lehullott csapadék és az olvadás miatt felgyűlt nagy mennyiségű víz adott számos helyen munkát a tűzoltóknak. Csütörtökön negyvenhét esetben kérték a tűzoltók segítségét összegyűlt csapadék miatt. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók szivattyúk segítségével távolították el a lakóépületeket és ingatlanokat veszélyeztető vizet. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author