Páncélozott harcjárműveket kap városunk

DSC_0771

Páncélozott felderítő úszógépkocsi, valamint páncélos szállító harcjármű és egy T 34-es harckocsi gazdagítja rövidesen a város vagyonát. A lakótelepen álló harci eszközök a Honvéd Nyugdíjas Klub kezdeményezésére kerülnek ingyenesen az önkormányzat tulajdonába.

Településünkön több mint ötven esztendeig volt katonaváros, a laktanyában több egység állomásozott. A városban működő Alföldi Kiképző Központ tizenhárom éve, 2004. decemberében zárta be kapuját. A három páncélozott harcjármű innen került át a Honvéd utcai lakótelep parkjába.  A harceszközök karbantartásáról a helyi nyugdíjas klub gondoskodott– tudtuk meg Farkas Zoltán ny. mérnök alezredestől.

A nyugdíjas klub egy, a honvédség emlékét őrző állandó kiállítást működtet. Az összegyűjtött tárgyak hitelesen tudják bemutatni az itt működött alakulatok történetét a felnövekvő nemzedék számára, kedvet ébresztve a fiatalokban a katonai pálya és a haza védelme iránt. A három páncélozott jármű kiválóan illeszkedik a sorba, ezért kezdeményezte klubunk tagsága a Magyar Vagyonkezelő Zrt-nél a tárgyak ingyenes birtokba vételét. A megállapodás értelmében az eszközök a város tulajdonába kerülnek, karbantartásukról a korábbi gyakorlatnak megfelelően mi gondoskodunk – mondta el lapunk érdeklődésére a Honvéd Nyugdíjas Klub elnöke, aki hozzátette azt is, hogy szándékukban áll további haditechnikai eszközöket beszerezni, melyeket a helyőrségi gyűjtemény épületénél kívánnak elhelyezni.

 

 

About Post Author