Pünkösd Hétfő

Mint minden évben, a szokásokat követve, ismét megrendeztük pünkösdhétfőn a Katolikus Családi Napot. Helyszíne a Strázsa tanya, melyet az egyházközség nevében köszönünk a Németh családnak.

Kerékpárral reggel 8 órától lehetett indulni a helyszínre, de a nagy többség egyéb járművön érkezett. A vendégeket frissen sütött kenyérlángos várta, amit mindenki kedve szerint ízesíthetett.

A délelőtt folyamán, több programon lehetett részt venni. Érdekes sorversennyel kezdtünk. Különböző vicces és szórakoztató feladatokat kellett a játékosoknak megoldani. Köszönöm a résztvevőknek a lelkes támogatást életem első önállóan végrehajtott játékvezetéséhez. A kellemes napsütésben vettünk részt a pünkösdi szentmisén. Ebédre kiosztották a birkapörköltet, aminek elkészítéséért hálásak vagyunk Vér Lászlónak és Murár Laci bácsinak. De nem csak pörköltet lehetett fogyasztani, hanem a húshagyók kedvencét a slambucot is (finom volt Anya!). Eltelve a fenséges ebédtől az Izsáki Fészek együttes dallamaira pihentünk. Közben a háttérben folyt a kóstolással egybekötött I. Pünkösdi Bormustra. A borok értékelését Szabó Zoltán szakértelmére bíztuk. Kipihenve és feltöltődve számot adtunk a szellemi totó során többek közt az angyalok, kerubok és a szeráfok szárnyainak a mennyiségéről való ismeretünkről is. Ezen kívül más nyakatekert feladványokkal is elénk állt Gellért Aliz és Knódel Máté.

Adjunk hálát a kegyes időjárás mellett a sok szép pillanatért, amit együtt átéltünk. Nagyon köszönöm (sokadszor) a közösség önzetlen munkáját.

Remélem a jövőben is folytatódik ez a hagyomány.

Írta: Tatár Erzsébet

About Post Author