Súlyos közlekedési baleset az 52-es főúton

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

 

Egy személygépjármű egyik ülésének kárpitja égett Kunfehértó közelében, az 5412-es úton, kedden kora reggel. A helyszínen tartózkodók a tüzet egy porral oltóval eloltották. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az autót átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Személyi sérülés nem történt.Egy kamion és egy terepjáró ütközött össze az 52-es számú főúton, az ágasegyházi leágazásnál, kedden délután. Az ütközés következtében a terepjáró az árokba csapódott, a kamion pedig az oldalára borult az úttesten. A terepjáróban három ember utazott, mindhárman megsérültek, az egyik sérült beszorult a járműbe. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos és kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a beszorult sérültet feszítővágó és feszítőhenger segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek.

Kecskemét külterületén mintegy száz négyzetméteres területen, két méter magasságú összehordott szemét égett, kedden késő délután. A lángok a tűz közelében tárolt bálákat is veszélyeztették, melyeket sikerült megmenteni. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, munkájukat erőgép segítette.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók segítségét Kiskunfélegyházán, a Dr. Holló Lajos utcában, szerdán hajnalban. A tűzoltók a lakásba bejutottak, majd a segítségre szoruló lakót a mentőknek átadták.

Forrás: http://bacs.katasztrofavedelem.hu

 

About Post Author