Sütöttek, főztek és mulattak

Idén sem maradt el a mára már hagyományos Szent Mihály napi program Szabadszálláson. A rendezvénynek a vásártér adott helyet. A hűvös, esős, szeles őszies idő ellenére a színvonalas programokra nagyon sokan kíváncsiak voltak.

A hagyományőrző gasztronómiai fesztivál az ilyenkor hagyományos főzőversennyel indult, melyre tizenegy csapat nevezett be. A profi és amatőr szakácsok három kategóriában mérték össze tudásukat. Amíg a bográcsokban rotyogott az étel, főttek és sültek a finomabbnál finomabb falatok, a gyermekeket és a felnőtteket koncertek, büfé, kenyérlángos, kézműves foglalkozás, vidámpark várta.

A színpadi műsor az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes műsorával indult, majd Bódi Csabi, a mulatós zene neves képvelője lépett a világot jelentő deszkákra, az Eldorádó Együttes zenéjére mulathatott a közönség. A műsort követően hirdették ki a főző- süteménysütő és a madárijesztő szépségverseny eredményeit.

Az idei főzőversenyen a tizenegy csapatból a legtöbben pörköltet főztek, de akadt vadhúsból készült étel, ezen kívül borsópörkölt és csülkös lecsó is került a Sallai László, László Tibor, Fodor Mihály alkotta zsűri asztalára. Hosszú tanakodás után a következő eredmény született.

Pörkölt kategória: 1. Boczka János, Nagy József, 3. Honvéd Nyugdíjas Klub. Vadpörkölt kategória: 1. Frittman Dávid. Egyéb kategória: 1. Horváth Péter, 2, Polgármesteri Hivatal, 3, Boczka János. A főzőversenyben való részvételért kapott oklevelet: Sári István, Czirkó Lajos, Vér László és az Alapszolgáltatási Központ.

A süteménysütő versenyre két kategóriában (édes sütemény, sósütemény) lehetett nevezni. A beérkezett édességet Kovácsné Jánosné, Strochné Somogyi Eszter és dr. Réthy Aladár bírálta el. Eredmények, sós sütemény: 1. Kovács Zsuzsa, 2. Szabóné Simon Anikó, 3. Szűcs Katalin. Részvételért kapott oklevelet Kovács Magdolna.

Édes sütemény: 1. Gáspár Lászlóné, 2. Farkas Ferencné, 3. Tófalvi Melinda. Részvételért kapott oklevelet Bence Péterné, Ájpli Lajosné, Jóború Mária, Nagyné Varga Éva, Nyerges Eszter, Cserjésné Huszár Mónika, Kovácsné Mankovics Hajnalka, Kovács Lajosné.

A madárijesztő szépségversenyen a sorrendet Hofmaiszter Anikó, Holl Imréné, Kristóf András állította fel. Eredmények: 1. Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola (6. b osztály), 2. Tóth Erzsébet Óvoda Katica csoportja, 3. Tóth Erzsébet Óvoda Mókus csoportja. A közönségdíjat a 6. b osztály vihette haza. Részvételért kapott oklevelet a Tóth Erzsébet Óvoda Mazsola csoportja. A díjakat dr. Báldy Zoltán, Szabadszállás Város Polgármester és a zsűrik képviselői adták át.

Az est hátra lévő részében a helyi Zacc Együttes, majd a közismert Bon-Bon Együttes műsorát élvezhette a közönség. A koncertek után a tűzzsonglőrök következtek. A program a hagyományos Szent Mihály napi tűzgyújtással zárult.

Kép és szöveg: Gulyás Sándor

About Post Author