Szabadszállási Mézes Nap

mez

Méz, mézeskalács, mézzel készült sütemények versenyével színesíti idén is a már hagyományosnak mondható mézes napját az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Észak Bács-Kiskun Megyei Szervezet szabadszállási csoportja. A szakmai előadással, termékbemutatóval és mézkóstolással egybekötött rendezvényt december 5-én tartják meg a József Attila Közösségi Házban.

A versenyre nevezők reggel 8 órától adhatják le édességeiket a közösségi házban. Erdélyi Tibor „Méz és méhészeti termékek termelése, csomagolása és értékesítése” című előadása 9 órakor kezdődik. A mézes napot 11 órakor nyitja meg Varga Károly, a Magyar Méhészeti Egyesület Észak Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke. Köszöntőt mond dr. Báldy Zoltán, Szabadszállás Város polgármestere. A méz és a mézes sütemények versenyének eredményhirdetése 12 órakor kezdődik.
A rendezvény keretében adják át a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára az egyesület által megszavazott 150 ezer forint értékű mézet.

About Post Author