Szabadszálláson járt a Petőfi Túrakör

Tíz éve alakult túrakörünk első sorban a Felső-Kiskunság természeti értékeinek, épített örökségének megismerését és megismertetését tűzte ki célul, melynek érdekében már 340 alkalommal szerveztünk gyalogtúrákat a Duna-Tisza közén, helyismereti és határjáró túrák, keresztutak formájában, vagy mint az idei március 15-én is, Petőfi emlékhelyek felkeresésével, névadónk és nagy elődünk életének és szellemiségének népszerűsítése céljából.

A mi szülőföldünk is ez a vidék, akár csak a költőnek volt, és mi is szépnek tartjuk az Alföldet, azon belül pedig a Kiskunságot az ország legváltozatosabb tájegységeként hirdetjük.
Működtetjük „Az én Petőfim” mozgalmat, melynek lényege, hogy 12 szabadon választott emlékhely felkeresése után, a teljesítők ajándék jelvényt és emléklapot kapnak.
Jövőre tervezzük végigjárni gyalogosan Ráckevétől Kiskunfélegyházáig, szakaszokra bontva, az összes Petőfi emlékhelyet, mely során, a tervek szerint visszatérünk Szabadszállásra is. A sorozat a „Petőfi nyomában a Kiskunságban” nevet viseli, és bárki csatlakozhat.
Eddigi tevékenységünkről, túráinkról és jövőbeni terveinkről bővebben weblapunkon olvashatnak:  www.petofiturakor.hu

Balog Csaba Sántaőz – túravezető

About Post Author