Szakmai képzés a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek számára

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szabadszállás Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság 40 órás tűzoltó alaptanfolyamot szervezett a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai részére.

Az oktatás öt szombati napot vett igénybe, ahol a szabadidejüket nem sajnáló önkéntesek elméleti és gyakorlati képzésben részesültek. A parancsnokság dolgozói Kristóf András, Kristóf Gábor és Molnár Sándor az elméleti foglalkozások alkalmával többek között megismertették a hallgatókkal az alkalmazott szakfelszereléseket, az egyéni és csoportos védőeszközöket a tűzoltás- műszaki mentés szabályait.

A gyakorlati foglalkozásokon a légzőkészülék ellenőrzését és használatát a tömlőgurítást, a létra és sugárszereléseket gyakorolták a tanfolyam résztvevői.

A záróvizsgára december 18-án került sor Szabadszálláson.

A vizsga a tanfolyam tematikájának megfelelően elméleti és gyakorlati részből állt. A vizsgázóknak egy tesztlap kitöltését követően az általános iskola udvarán a vizsgabizottság által meghatározott szerelési feladatokat kellett végrehajtani.

Sikeres vizsgát tett Szabadszállásról 10 fő, Imrehegyről 2 fő, Orgoványról- Lajosmizséről- Kiskunmajsáról és a BKMKI állományából 1-1 fő.

Az eredményes vizsgát követően Gáncsos László tű. alezredes a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője gratulált a résztvevőinek, hogy jogosultságot szereztek arra, hogy az egyesületük aktív tagjaiként tűzoltási és műszaki mentési feladatokat hajtsanak végre.

 

 

About Post Author