Száraznövényzet éget Orgoványon

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Csütörtökön délelőtt Orgoványon, a Mező Imre utcában lévő üres telken ötszáz négyzetméteres területen száraznövényzet égett. Az orgoványi önkéntes tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Apostag külterületén három szalmabála égett, csütörtökön délután. A solti és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Kiskunhalas külterületén megközelítőleg egy hektáros területen akácerdő aljnövényzete égett, csütörtökön délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a lángokat három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a bajai hivatásos tűzoltók segítségét Baján, a Pető utcába, csütörtökön késő este. A tűzoltók az ingatlanra bejutottak, majd a segítségre szoruló lakót a mentőknek átadták.

Csütörtökön két esetben kérték a tűzoltók segítségét letört, nagyméretű faágak eltávolításához.

About Post Author