Személyautó égett Szabadszállás külterületén

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 36 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délután Kecskeméten, a Halasi úton lévő társasház egyik lakásában a gáztűzhely csatlakozója szivárgott. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a szivárgást a gázcsap elzárásával megszüntették, majd a helyszínt átadták a gázszolgáltató szakemberének.

Egy személygépjármű teljes terjedelmében égett Szabadszállás külterületén, pénteken délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Egy megközelítőleg húsz négyzetméteres lakatlan melléképület égett Lajosmizse külterületén, pénteken délután. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a tüzet kéziszerszámokkal és egy vízsugárral eloltották.

Egy megközelítőleg ötven négyzetméteres garázs égett teljes terjedelmében Kecskeméten, a Mérleg utcában lévő családi ház udvarán, pénteken este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet négy habosított vízsugárral rövid időn belül megfékezték. Személyi sérülés nem történt, azonban a garázsban két személyautó állt, ezek ugyancsak kiégtek.

Dunavecsén, a Bajcsy-Zsilinszky utcában egy hetven négyzetméteres melléképület égett, szombaton délután. A dunavecsei önkéntes, a solti és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották.

Vasárnap reggel Pálmonostorán, a Jókai Mór utcában egy harminc négyzetméteres széntárolóban öt négyzetméteres területen fa égett. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személysérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött össze Kiskunhalason, a Csap utca és a Henger utca kereszteződésébe, vasárnap délelőtt. Az ütközés következtében az egyik jármű felborult. A balesetben nem sérült meg senki. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a felborult autót áramtalanították, kerekeire visszaállították, a helyszínt a rendőrségnek átadták.

A hétvégén 31 esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket úttestre dőlt fa eltávolításához.

About Post Author