Szent István királyunk ünnepe

Augusztus 20. az egyik legősibb magyar ünnep, Szent István király ünnepének napja. A keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapja. Az ország számos pontján, így Szabadszálláson is színvonalas műsorral készültek a jeles évfordulóra. A rendezvénynek a József Attila Közösségi Ház adott otthont.

 
Dr. Báldy Zoltán polgármester ünnepi köszöntőjében államalapító Szent István királyunk munkásságát méltatta, majd az ünnep jelentőségére hívta fel a rendezvény résztvevőinek figyelmét. Elmondta: Minden, amit megélünk, megéltünk erősebbé tesz bennünket. A múltunk nem csupán kötelez valamire, de feljogosít bennünket arra, hogy felemelt fejjel, bizalommal a szívünkben, reménnyel a lelkünkben tekintsünk a jövőbe.
A köszöntő után a Kiskun Népdalkör, az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes lépett színpadra, Szuhanics Albert: Szent István ünnepe című versét Karakas Sándorné szavalta el.
Az új kenyeret Máté Sándor református lelkész áldotta meg, Kiss József plébános szentelte meg.
A rendezvény zárásaként az új kenyeret dr. Báldy Zoltán polgármester, Ujlakiné Bencze Ildikó alpolgármester és dr. Réthy Aladár önkormányzati képviselő szelte meg.

About Post Author