Szent Mihály napi sokadalom Szabadszálláson

Hagyományőrző gasztronómiai fesztivált rendeznek szeptember 23-án városunkban, melynek a vásártér ad helyet. Az érdeklődőket színvonalas programok várják, a vállalkozóbb kedvűek pedig főző-sütő és madárijesztő szépségversenyen mérettethetik meg magukat.

A fesztivál a hagyományos főzőversennyel indul 13 órától. A profi és amatőr szakácsok három kategóriában – pörkölt, vadpörkölt, egyéb – mérik össze tudásukat. A süteménysütő versenyre 15 órától, 16 óráig  két kategóriában – édes és sós sütemény  – adhatják le remekeiket a nevezők. A tavalyi évhez hasonlóan a madárijesztő szépségversenyben két kategóriában  – báb, jelmezes – lehet nevezni.

A színpadi műsor 15.30 órakor az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes műsorával indul, 16.15 órától Bódi Csabi, a mulatós zene neves képvelője lép a világot jelentő deszkákra, őt követi 17 órától az Eldorádó Együttes. A főző, sütő, madárijesztő szépségverseny eredményhirdetésére 18 óra kor kerül sor. Az est hátra lévő részében 18.40-től a helyi Zacc Együttes, majd végül 19.30 órától a közismert Bon-Bon Együttes műsorát élvezheti a közönség. A tűzzsonglőrök 20 órakor kezdenek. A program a hagyományos Szent Mihály napi tűzgyújtással zárul.

A program ideje alatt vidámpark, kézműves foglalkozás, büfé, fagyi, kenyérlángos és lángos várja az érdeklődőket.

About Post Author