Színek, fények, hangulatok

Kiss Klára szabadszállási alkotó munkáiból nyílt kiállítás ma (január 23-án) a magyar kultúra napi program keretében a József Attila Közösségi Ház galériájában. A képeket dr. Báldy Zoltán polgármester ajánlotta a közönség figyelmébe. A megnyitón közreműködött a szabadszállási Kiskun Népdalkör.

Kiss Klára festészet iránti szenvedélyét egy hobbi festőkészlet keltette életre, melyet öt éve kapott ajándékba. Ekkortól kezdve kezdett el festegetni csak a maga kedvére. Nyugdíjazását követően még tovább erősödött az érdeklődése a képzőművészet eme ága iránt. Magával ragadta az ecset és a színek csodálatos világa.
Az autodidakta módon, otthoni környezetben, internet, illetve különböző szakkönyvek segítségével tett kísérletei nem elégítették ki tudásvágyát, így komolyabban próbálta képezni magát.
Rájött, hogy jó rajzolás nélkül nem lehet szépet alkotni, ezért elvégezett egy jobb agyféltekés rajztanfolyamot. A rajzolás eme, sokak számára hihetetlen és furcsa gondolat világa, rendszere még tovább fokozta érdeklődését. Kereste és megtalálta Nagy Krisztián festőművészt, aki Várdombon él és alkot, Ő lett a mentora és mestere.
A kiállításon bemutatásra került rajzok, festmények a tanulmányai során elkészített alkotások. Az elkészült képek ezeket a kezdeti lépéseket és tanultakat kívánják bemutatni. A munkák ennek megfelelően a különbözőek. Realisztikus és modern alkotások, témájukat tekintve portré, tájkép csendélet és figurális képek.
„Én csak keresem az irányt, gyakorlom és tanulom a technikát, próbálok látásmódot kialakítani és ezen a megkezdett úton tovább lépni. Nincs még saját stílusom, de azt gondolom ez még nem is legfőbb cél. Számomra a legfontosabb maga a festés. Az alkotás öröme és szabadsága, ezen keresztül a kifejezés a képeimmel, és ha ez még másnak is tetszik az külön öröm számomra” – vall magáról az alkotó.

About Post Author