Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése Szabadszálláson

családsegítő családsegítő II.

A Magyar Állam és az Európai Unió pályázati támogatásával Szabadszálláson megépült a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat új, 115 m2-es hasznos alapterületű épülete, továbbá sor került az épület rendeltetésszerű használatához szükséges eszközök, valamint a szociális alapszolgáltatások igénybe vevőinek elérését megkönnyítő közlekedési eszközök beszerzésére.

Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Széchenyi 2020 program keretében meghirdetésre került „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése (TOP-4.2.1-15)” pályázati kiírásra benyújtott és támogatásra érdemesnek talált projektünk megvalósítása eredményesen lezárult.

A Szabadszállás Önkormányzata által megvalósított, „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése Szabadszálláson (TOP-4.2.1-15-BK1-2016-00002)” c. projekt célja a településen elérhető szociális szolgáltatások, kiemelten a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat infrastrukturális feltételeinek javítása volt.

A fejlesztés eredményeként a Szabadszállás, Árpád u. 5. alatt megépült a 115 m2 hasznos alapterülettel bíró új, gazdaságosabban üzemeltethető, akadálymentesített épület (a régi 53,2 m2-es helyén), továbbá a rendeltetésszerű használathoz szükséges eszközök (irodabútorok, konyhai gépek, számítástechnikai eszközök) és a nem helyben nyújtott szolgáltatások ügyfeleinek elérését segítő eszközök (gépjármű, kerékpárok) beszerzése is megvalósult.

A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatásával valósult meg, az Önkormányzat részére megítélt, vissza nem térítendő támogatás összege 50 millió forint.

A projektről bővebb információt a www.szabadszallas.hu oldalon olvashatnak.

Képtalálat a következőre: „széchenyi 2020”

További információ kérhető:

Szabadszállás Város Önkormányzata

6080 Szabadszállás, Kálvin tér 1.

Telefon: +36-76/558-006

E-mail: szabadszallas@szabadszallas.hu

About Post Author