Több mint 6000 pályázat után a dél-alföldi régióban folytatódik a hűtőgépcsere program

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb 500 millió forintos keretösszeggel biztosít vissza nem térítendő támogatást háztartási nagy gépek (hűtő- és fagyasztóberendezések) cseréjéhez az Otthon Melege Programban – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A pályázat során előnyt élveznek az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok. Az észak-alföldi régió után 2016. július 11-én reggel 8 órától a dél-alföldi régióban nyílt meg a pályázati lehetőség a nagycsaládosok és nyugdíjasok részére, július 13-ától valamennyi magánszemély pályázhat.

Az eddigi tapasztalatok szerint a pályázati lehetőséget ezúttal is nagy érdeklődés övezi. Az észak-alföldi régióban több 6386 pályázatot véglegesítettek, a pályázók közel 70 százaléka tartozott a kedvezményezett célcsoportokhoz.

A háztartási nagygépek cseréje alprogram újranyitásának célja, hogy csökkentse a családokat terhelő kiadásokat. A pályázaton személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető el támogatás. A jelenleg rendelkezésre álló 500 millió forintos keretösszeg elosztása régiónként történik. Minden régióban elsőként az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező nyugdíjasok és nagycsaládosok nyújthatják be támogatási kérelmeiket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton. Amennyiben két nap után még marad szabad forrás, olyan magánszemélyek is pályázhatnak, akik korábban nem cseréltek háztartási gépet a pályázat keretében.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

About Post Author