„Tűzről pattant” pályaművek

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” című alkotói pályázatára a megye minden részéről érkeztek alkotások óvodásoktól és iskolásoktól. Az eredményhirdetést minden kis alkotó nagy izgalommal várta. A zsűri tagjai nem voltak könnyű helyzetben, hiszen sok színvonalas és kreatív mű született. A különböző életkorú gyermekek egyedi látásmódja széles körben – más-más módon – mutatta be a tűzoltók hivatását, nem hétköznapi munkáját.
Az országos pályázat fővédnöke Dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, a megyei pályázaté Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, illetve a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. A megyei bírálóbizottság elnöke Mikulás Ferenc, animációs filmszakember, producer, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója volt. Az eredmények megszületésében aktívan közreműködött Dr. Végh Katalin, a Katona József Múzeum igazgatóhelyettese, Gyergyádesz László, a Katona József Múzeum művészettörténésze, a Kecskeméti Katona József Színház részéről Poth Rebeka, grafikus és Mészáros Zsófia, a Digitális Oktatási Központ vezetője.

 

Eredmények:

Rajz – óvodás korcsoport

I. helyezés Hódos Virág

II. helyezés Sallai Anita

III. helyezés Szennai Heléna

 

Szabadkézi grafika kategóriában – 6-10 éves korosztály

I. helyezés Zahorán Kitti és Pogány Blanka

II. helyezés Csuvár Anna

III. helyezés Gáspár Kira

 

Szabadkézi grafika kategóriában – 11-14 éves korosztály

I. helyezés Lendvai Zalán Mátyás

II. helyezés Tarjányi Blanka

III. helyezés Máté Vilma

 

Szabadkézi grafika kategóriában – 15-18 éves korosztály

I. helyezés Horváth Boglárka

II. helyezés Rádi Máté

III. helyezés Simó Hajnalka

Különdíj: Tóth Bálint

 

Video műfajban

I. helyezés Váradi Marcell

II. helyezés Boda Papp Benedek, Gajdácsi Zoltán

III. helyezés Nagy István

 

Különdíjat vett át Batucsik Renátó és Faragó Dávid.

Megyénkben a „Legkreatívabb óvoda 2016” címet a Kunfehértói Mosolyvár Óvoda, a „Legkreatívabb iskola 2016” címet a Digitális Oktatási Központ nyerte el.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság díjain felül a Kecskemétfilm Kft. ajándéktárgyait is átvehették a nyertesek.

 

About Post Author