Ügyeljünk értékeinkre!

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk halottak napján, de vannak, akik nem emiatt látogatják a temetőket! November első napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Vannak azonban olyanok, akik ezt az alkalmat arra használják fel, hogy megkárosítsák, vagyon elleni bűncselekmény áldozatává tegyék embertársaikat.

 
Kérjük, szívleljék meg tanácsainkat, hogy ne váljanak károsulttá:
A temetők látogatása idején lehetőség szerint – különösen az idősek és a hölgyek – ne maradjanak sötétedés után, főleg nem egyedül.
Értéket, pénzt, bankkártyát feleslegesen ne tartsanak maguknál.
Táskájukat percekre se hagyják őrizetlenül a sírnál. Alkalom szüli a tolvajt!
A mécseseket, virágokat ne rakják ki napokkal korábban, mivel vannak olyan elkövetők, akik azok eltulajdonítására specializálták magukat.
A parkolókban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyat (telefont, táskát, kabátot, híradástechnikai berendezést), ha mégis az autóban kell hagyni, inkább tegyék értékeiket a csomagtartóba.
Arra is figyeljenek oda, hogy ne a parkolóban pakolják értékeiket a csomagtartóba, mivel ott lehetnek az elkövetők vagy az ő tippadóik, így az ő „munkájukat” segítik azzal, hogy látják melyik autót érdemes feltörni.
Autóikkal lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak.
Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek a tömegesen utazó emberek közé, akik kihasználva a zsúfoltságot megfosztják
Önöket kézitáskájuktól, pénztárcájuktól.
A rendőrség polgári és egyenruhás tagjai a megemlékezés idején megerősített szolgálatot látnak el a temetőkben, azok környékén, azonban első sorban Önök tehetnek saját biztonságuk érdekében!

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály

About Post Author