Új elektromos nyitható kapu készült a temető főbejáratánál

Ez év augusztusban a temetőt üzemeltető Hírős Temetkezési Kft, új elektromosan (távvezérelt) nyitható kaput épített és szereltett fel a temető főbejáratánál. Ennek oka első rendben a magángépjárművek indokolatlan behajtásának korlátozása a temetőbe.

Az elmúlt évben a kamerarendszer kiépítésével jelentős eredmény tapasztalható a viráglopások csökkenését illetően és most a kapu folyamatos zárva tartásával, tovább szeretnénk ezt a hatékonyságot növelni. Ezért is üdvözölte a Temető Bizottság az üzemeltető felajánlását (közel 700 ezer Ft értékben) az elektromos kapu megépítésére és a távvezérlés technikai feltételeinek telepítésére. A távvezérlési rendszer lehetővé teszi, hogy a kapura kihelyezett telefonszámok felhívásával az üzemeltető és az általa felhatalmazott személyek jelenléte nélkül – indokolt esetben – (távvezérléssel) ki nyitható a nagykapu, majd a kapu 20 másodperc elteltével automatikusan bezáródik. Ki jövetkor ugyan ezt az eljárást kell követni. A kapu nyitvatartási rendjét a főbejárat hirdető tábláján helyezte ki az üzemeltető.

A 2-es számú kapu továbbra is lakattal zárható, itt lényegesen kisebb a járműmozgás. A kapukulcsot azok a mozgáskorlátozottak, illetve idősek, nehezen közlekedők kapták meg, akiknél indokolt a személygépkocsival történő behajtás. A kapukulccsal rendelkezőket arra kérjük, hogy be- és kihajtás után, minden esetben zárják be a nagykaput, hogy valóban csak azok hajthassanak be személygépkocsival a temetőbe, akiknek engedélyük van. A szabályok be nem tartása a kapukulcsok visszavonását vonhatják maguk után. Az indokolatlan gépjárműbehajtások a belső utak járhatatlanságát is eredményezi (főleg esős időben vagy télen). Éppen ezért legyünk tekintettel azokra is, akik mozgáskorlátozott járművekkel vagy gyalogosan közlekednek a temetőben.

Temető Bizottság megbízásából: Holczmann Mihály Egyházközség gondnoka

About Post Author