Ünnepi menetrendi változások

index

A vasúttársaság az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója és a hosszú hétvége várható utasforgalmához igazította menetrendjét, ezért március 13-án és 14-én a munkaszüneti, március 15-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Március 15-én a Kengyelfutó gyorsvonat hosszabb útvonalon, Záhonyból, Debrecenen át közlekedik a Nyugati pályaudvarig. Záhonyból 14:25-kor, Kisvárdáról 14:44-kor, Nyíregyházáról 15:18-kor, Debrecenből már a megszokott időben 15:50-kor indul tovább.

Március 14-én és 15-én a railjet nemzetközi járatok mentesítésére közlekedik a Belveder EuroCity vonat. A Keleti pályaudvarról 7:53-kor, Bécsből visszafelé 18:04-kor, az új főpályaudvarról indul. A mentesítő járat Kelenföldön, Tatabányán, Komáromban és Győrben áll meg. A Belvedere EC-re váltható jegyekről a bécsi kirándulást tervezők a MÁV-csoport honlapján  tájékozódhatnak.

A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja. A helyjegy eladás figyelembe vételével – ahol az utasforgalom indokolja – a lehetőségekhez mérten az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsolnak.

Az ünnepek előtt és alatt, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe a jegyautomatákat, vagy az internetes jegyvásárlás, továbbá az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/  weboldalon keresztül. Mindezekről bővebb tájékoztatás a http://www.mavcsoport.hu/ honlapján található, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon kérhető.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM

About Post Author