Viharos Nyári Strázsa Túra

1159 1165 1167

A jó és rossz hírek váltogatták egymást az időjárás előrejelzésre tekintve a június 9-i Nyári Strázsa túra közeledtével. 8-án este viszont már bizonyossá vált, hogy ezt a rendezvényt sem ússzuk meg eső nélkül. Ami aztán reggel köszöntött a rendezőkre és az érkező bátor túrázókra az minden várakozáson túl tett.

Szinte az orrunkig sem láttunk a sűrű esőben, a csak palásttal rendelkező sátrakban minden elázott, emberek és eszközök csurom vizesek lettek, majd az események betetőzéseként elment az áram is.

Minden tisztelet azoké a bátor túrázóké, akik – több, mint 80-an – az ítéletidő ellenére is nekivágtak, hogy elinduljanak a túra valamelyik távján (3, 6, 10, 15 km) és azoknak a szervezőknek, akik kitartottak, óvták az elektromos berendezéseket, a sötét sátrakban próbálták követni a nevezési lapok adatait, működtették a számítógépeket.

Külön köszönet Tóth Jánosnak, aki étkezési helyül felajánlotta a tanyáját és aggregátort biztosított a berendezések működtetéséhez.

A túrázók végül mindannyian eredményesen teljesítették a választott távokat, elázva, de acélos akarattal, sportemberhez méltóan érkeztek a célba. Most nem csak finom és tápláló, de hangulat javító is volt a Zöld Ász által kínált forró „Kondás gulyás”.

A legfiatalabb túrázó a Kecskemétről érkezett Brassai Hunor (7), a legidősebb túrázó pedig Schrenk István (71), aki ötödmagával érkezett Nyergesújfaluból.

A választható távok közül a legtöbben, a résztvevők fele a 15 km-es távot választotta és teljesítette.

Természetesen – ahogy az már lenni szokott – az utolsó túrázók beérkezését követően elállt az eső és mire a rendezők a „bontással” végeztek a nap is kisütött.

Köszönjük a rendezvény lebonyolításához nyújtott támogatást Darabos József, Jaksa Mihály, Pellikán Imre és ifj. Pellikán Imre, valamint Szabó Imre és Szőke Péter vállalkozóknak, a József Attila Közösségi Ház dolgozóinak.

Találkozzunk az Őszi Strázsa túrán 2018. szeptember 29-én, amikor a Magyar Honvédség 170 éves évfordulójáról és az I. Vh. befejezésének 100. évfordulójáról is megemlékezünk.

Figyelem: Akik rendeltek ebédet és előre átutalták az árát, de a vihar miatt nem tudtak részt venni a túrán, a rendezők az átutalt összeget beszámítják a 2018. szeptember 29-i Őszi Strázsa, vagy a december 29-i Téli Strázsa túrára való jelentkezés során.

www.hnyk.hu

About Post Author