Zenével, tánccal töltötték a „kölyökidőt” a szabadszállási óvodások

Népdalokkal, játékokkal ismerkedhettek meg február12-én a szabadszállási óvodások a Kölyökvilág a Vidám és Tartalmas Gyermekévekért Közhasznú Alapítvány jóvoltából. A foglalkozáson a Kabócák formáció tagjai szolgáltatták a zenét, avatták be a néptánc fortélyaiba a kicsinyeket.

Az alapítvány tizenöt esztendeje hoztuk létre a gyermekek testi és szellemi fejlesztésének elősegítése érdekében. Rendezvényeikkel a bölcsődék, iskolák és óvodák kulturális, szabadidős és sportrendezvényei támogatjuk, külön hangsúlyt fektetve a gyermekek foglalkoztatására, a hagyományok ápolására.
Ingyenes programjaink közül a legnépszerűbb a szabadtéri játszóház, amelyet leginkább a „beszoktatási” időszakban, illetve a tanévvégén kérnek tőlünk az intézmények. Évközben leginkább hagyományőrző táncházakat tartunk a Kabócák formáció tagjainak közreműködésével. Az élőzenés foglalkozásokon a gyermekek megismerhetik a hegedűt, brácsát, kecskedudát, tekerőt, a népi eredetű dalokat, táncokat.
A tizenöt esztendő alatt huszonkétezer rendezvény bonyolított le az alapítvány, melyeket a vállalkozások, a cégek és az államaitól kapott támogatásokból finanszíroztunk – mondta el érdeklődésünkre Gábor János, az alapítvány képviselője.

About Post Author