Új épületet kapott a családsegítő

DSC_0006 DSC_0014 DSC_0019 DSC_0028 DSC_0029 DSC_0038 DSC_0043 DSC_0047 DSC_0053 DSC_0060 DSC_0072 DSC_0082

Átadták a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat új épületét Szabadszálláson október 3-án. A 115 m2 alapterületen irodák és szociális kiszolgálóhelységek kaptak helyet. A fejlesztésnek köszönhetően a helyben nyújtott szolgáltatásokat a kor színvonalának megfelelő környezetben tudják igénybe venni az ügyfelek.

Az ünnepség elején Czigányé Bánáti Ágnes Pósa Lajos Szeresd a gyermeked című versét szavalta el, majd a Tóth Erzsébet Óvoda Katica nagycsoportos gyermekei körjátékot adtak elő.

Dr. Báldy Zoltán polgármester avató beszédében elmondta, hogy a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat új épületének átadásával évtizedes problémát oldott meg az önkormányzat. Ez az első olyan beruházás a településen, amely a Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A város vezetője reményét fejezte ki, hogy az elkövetkezendő időszakban a további fejlesztések is a megvalósítás szakaszába kerülnek.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében elmondta, hogy a mostanihoz hasonló pályázat körülbelül félezer lesz három év alatt a megyénkben, összességében több mint 70 milliárd forint értékben. A megye minden egyes településén lesz valamilyen fejlesztés, a legkisebb települések sem maradnak ki. A tervezett beruházások egyötöde már megvalósult, a többi a következő években várható. A megyei önkormányzat és városunk jó kapcsolatának és együttműködésének jelképeként egy megyezászlót adott át a közgyűlés elnöke Dr. Báldy Zoltán polgármesternek.

A beszédek elhangzását követően a város polgármestere emléklappal köszönte meg a munkájukat és a közreműködésüket mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a beruházás megvalósuljon.  A szalagot Rideg László, Dr. Báldy Zoltán és Csavajda Márta intézményvezető vágta át. Ezt követően a létesítmény közös bejárásával zárult az átadó ünnepség.

Fotók és szöveg: Fábián Krisztián