Halottak napja!

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk halottak napján, de vannak, akik nem emiatt látogatják a temetőket!

November első napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Vannak, akik ezt az alkalmat arra használják fel, hogy megkárosítsák, bűncselekmény áldozatává tegyék embertársaikat.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, hogy ne váljanak károsulttá:

A mécseseket, virágokat ne rakják ki napokkal korábban, mivel egyes elkövetők azok eltulajdonítására specializálták magukat.

A temetők látogatása idején lehetőség szerint – különösen az idősek és a hölgyek – ne maradjanak sötétedés után, főleg ne egyedül.

Értéket, pénzt, bankkártyát csak szükséges esetben tartsanak maguknál.

Táskájukat percekre se hagyják őrizetlenül a sírnál. Alkalom szüli a tolvajt!

Autóikkal lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak.

A parkolókban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyat (telefont, táskát, kabátot, híradástechnikai berendezést). Ha mégis az autóban kell hagyni értékeiket, azokat inkább a csomagtartóba tegyék. Arra is figyeljenek, hogy ezt ne a parkolóban tegyék, mivel azt láthatják az elkövetők vagy az ő tippadóik, így az ő „munkájukat” segítik azzal, hogy eldönthetik melyik autót érdemes feltörni.

Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek a tömegesen utazó emberek közé, akik kihasználva a zsúfoltságot megfoszthatják az utasokat kézitáskájuktól, pénztárcájuktól.

A rendőrség polgári és egyenruhás tagjai, a települési polgárőr egyesületek tagjai a megemlékezés idején megerősített szolgálatot látnak el a temetőkben, azok környékén, azonban elsősorban Önök tehetnek saját biztonságuk érdekében!

BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY

About Post Author