Biztonsági tanácsok Mindenszentek és Halottak napjára

November első két napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Vannak, akik nem emiatt látogatják ebben az időszakban a temetőket: ők ezt az alkalmat arra használják fel, hogy megkárosítsák, bűncselekmény áldozatává, sértettjévé tegyék embertársaikat.
Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, hogy ne váljanak károsulttá:

– mécseseket, virágokat ne rakják ki napokkal korábban, mivel egyes elkövetők azok eltulajdonítására specializálták magukat.

– A temetők látogatása idején lehetőség szerint – különösen az idősek és a hölgyek – ne maradjanak sötétedés után, főleg ne egyedül.
– Értéket, pénzt, bankkártyát csak szükséges esetben tartsanak maguknál.

– Táskájukat percekre se hagyják őrizetlenül a sírnál. Alkalom szüli a tolvajt!

– Autóikkal lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak.

– Ne hagyjanak látható helyen értéktárgyat (pénzt, irattárcát, telefont, táskát, kabátot, hír-adástechnikai berendezést, navigációs eszközt, laptopot,…). Ha nem tudják máshol tárolni értékeiket, azokat inkább a csomagtartóba tegyék. Arra is figyeljenek, hogy ne a parkolóban történjen az át-, vagy elhelyezés! Azt láthatják az elkövetők vagy az ő tippadóik, így az ő „munkájukat segítenék” azzal, hogy „megmutatják” melyik autóban van érték, melynek tulajdonosa hosszabb-rövidebb ideig távol lesz az autójától.

Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek az utazó emberek közé, akik a zsúfoltságot kihasználva megfoszthatják az utasokat kézitáskájuktól, pénztárcájuktól.

A rendőrség polgári és egyenruhás tagjai, a települési polgárőr egyesületek tagjai a megemlékezés idején megerősített szolgálatot látnak el a temetőkben, azok környékén, azonban ne feledjék, elsősorban Önök tehetnek saját biztonságuk érdekében!

BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY
K E C S K E M É T
6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, Pf.:302 Tel:76/513-300/30-27, BM: 33/30-27,Fax: 76/513-300/30-98 BM 33/30-98, e-mail: elbir@bacs.police.hu

About Post Author