Eszközbeszerzés a szabadszállási mentőknek

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szabadszállási Mentőalapítvány megkezdte mentőállomásunk részére a mentéstechnikai eszközök beszerzését, melyet az önkormányzat, cégek, illetve magánszemélyek által tett támogatásokból finanszíroz. Az első eszközök átadása már folyamatban van. További eszközök vásárlásához keresünk támogatókat, kérjük segítségüket! Alapítványunkat támogathatja Asbóth György kuratóriumi tag segítségével személyesen (a 06-20-9725421 telefonszámon érhető el), vagy átutalással a 52800014-10116199 számlaszámra. Eddigi támogatóink segítségét ezúton is tisztelettel köszönjük!

A mentőhívással kapcsolatban az alábbi tájékoztatót szeretnénk közzé tenni:

Mentőt kell hívni olyan esetekben, amikor a beteg azonnali egészségügyi ellátásra szorul: Minden esetben,

  • ha életveszély, vagy annak gyanúja áll fenn (eszméletlen állapot, bármilyen eredetű súlyos vérzés, stb.);
  • baleset, sérülés, bármilyen eredetű mérgezés esetén;
  • megindult szülés, illetve a fennálló terhesség alatt bekövetkező rendellenesség miatt;
  • ha erős fájdalom, vagy más riasztó panasz, illetve tünet észlelhető (pl. fulladásérzés, nehézlégzés, végtagbénulás, stb.);
  • ha olyan magatartászavart észlelünk, mely során a beteg saját maga, vagy mások életét veszélyezteti.

A mentők hívószáma az ország egész területén (minden vezetékes és mobil telefonról): 104

1999-től egységes sürgősségi hívószám bevezetésére kerül sor Magyarország területén is (112). Ezt elsősorban akkor hívjuk, ha egyidejűleg a mentőkre és/vagy a tűzoltókra és/vagy a rendőrségre is szükség van.

 

Megkérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a segélyhívás a 104 hívószámon, és ne a mentőállomás vezetékes telefonszámán történjen, mivel az egységek riasztása már a Kecskeméti Mentésirányító központon keresztül, elektronikus úton történik!

Szabadszállási Mentőalapítvány

About Post Author