Frissítse fel KRESZ tudását ingyenes e-learning képzéssel a biztonságosabb közlekedés érdekében!

581992_458767100874059_39786540_n

 

Minden nap autóvezetők és kerékpárosok százezrei vesznek részt a közlekedésben. Ön is köztük van? Vajon ismeri és betartja-e száz százalékig az Önre vonatkozó közlekedési szabályokat? Honlapunkon tesztelheti tudását és felfrissítheti, amire már kevésbé emlékszik. http://www.kreszfelfrissito.hu/ 

A tudatos, felelősségteljes közlekedés megteremtése, és ezáltal a balesetek megelőzése mindannyiunk közös érdeke. A vezetési gyakorlat nehezen pótolható, viszont a szabályok naprakész ismerete, valamint a veszélyhelyzetek időben történő felismerése és elkerülése nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy biztonságosabban vehessünk részt a közlekedésben. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Nemzeti Közlekedési Hatóság által életre hívott Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram, melynek keretében ezen az oldalon közlekedési és közlekedésbiztonsági ismeretek oktatását kívánja ingyenesen biztosítani a Magyar Állam.  A közlekedésbiztonsági projekt 2015. június 15-ig tart.

A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében megvalósuló „Interneten keresztül elérhető e-learning alapú képzési rendszer és tematikus, célzott tananyagok biztosítása a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedési kultúra javítása érdekében” tárgyú projektet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a Nemzeti Közlekedési Hatóság kezdeményezte.

A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet az elmúlt években a közlekedés területén bekövetkezett legfontosabb jogszabályi változásokra, ezzel segítséget nyújtva a járművezetőknek, hogy tudásukat rendszerezzék, fejlődjön szabályismeretük és közlekedési moráljuk. Cél továbbá, hogy a környezettudatos közlekedés minél jobban előtérbe kerüljön, a közlekedési veszélyhelyzetek felismerése könnyebben végbemenjen, és a szabálykövető magatartás még inkább uralkodóvá váljon. Utóbbiak eredményeképpen a szabálysértések és balesetek száma országosan csökkenthető.

A program időtartamában a képzés elvégzésével ötvenezer névre szóló e-kuponkód is kiosztásra kerül, melyek hatóságilag akkreditált, korszerű, e-learning rendszerű KRESZ képzés díjmentes igénybevételére jogosítják felhasználóikat.

Mivel a biztonságos közlekedés mindannyiunk közös ügye, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére a Nemzeti Közlekedési Hatóság a közúti balesetek megelőzésével összefüggő állami célkitűzés megvalósítása érdekében indította ezt a kampányt.

A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében összeállított KRESZ-tudás felfrissítő képzés célja, hogy felhívja a figyelmet az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi változásokra, ezzel segítséget nyújtva a járművezetőknek, hogy tudásukat rendszerezzék, szabályismeretük és közlekedési moráljuk fejlődjön.

Cél továbbá, hogy a közlekedési balesetek veszélyének felismerése tudatosuljon, a szabályok betartásának és a környezettudatosságnak attitűdje fejlődjön, melynek eredményeképpen a szabálysértések és balesetek száma országosan csökkenthető.

A biztonságos és felelősségteljes közlekedés önmagában is fontos, emellett a vállaltok vezetői számára vonzó lehet az ingyenes képzés lehetősége, amely segítségével a vállalat dolgozói meglévő tudásukat fejleszthetik, felmérhetik, ezáltal a céges gépjárművekkel történő munkavégzés során csökkenthetik a balesetekkel járó kockázatokat, mindemellett a cégvezetés számára pozitív hozadékként járhat a gépjárművek állagának megóvása, amely jelentős megtakarítást eredményezhet éves szinten a cég költségvetésében.

Az ingyenes képzésben mindenki részt vehet:

– a már vezetői engedéllyel („A1” „AK” „A2” „A” „B” „C” „D”kategória) rendelkező bármely személy,

– vezetői engedéllyel nem rendelkező – elsősorban kerékpáros – felnőttek.

Az ingyenes képzés 2015. június 15-éig érhető el, előzetes regisztrációhoz kötött.

 

About Post Author