Halottak napja!

gyertyagyujtas

November első napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Vannak, akik ezt az alkalmat arra használják fel, hogy megkárosítsák, vagyon elleni bűncselekmény áldozatává tegyék embertársaikat.

Kérjük, szívleljék meg tanácsainkat, hogy ne váljanak károsulttá:

A temetők látogatása idején lehetőség szerint – különösen az idősek és a hölgyek – ne maradjanak sötétedés után, főleg ne egyedül.

Értéket, pénzt, bankkártyát lehetőség szerint ne tartsanak maguknál.

Táskájukat percekre se hagyják őrizetlenül a sírnál. Alkalom szüli a tolvajt!

A mécseseket, virágokat ne rakják ki napokkal korábban, mivel egyes elkövetők azok eltulajdonítására specializálták magukat.

A parkolókban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyat (telefont, táskát, kabátot, híradás-technikai berendezést). Ha mégis az autóban kell hagyni értékeiket, inkább tegyék a csomagtartóba.

Arra is figyeljenek, hogy ne a parkolóban pakolják értékeiket a csomagtartóba, mivel azt láthatják az elkövetők vagy az ő tippadóik, így az ő „munkájukat” segítik azzal, hogy eldönthetik melyik autót érdemes feltörni.

Autóikkal lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak.

Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek a tömegesen utazó emberek közé, akik kihasználva a zsúfoltságot megfoszthatják az utasokat kézitáskájuktól, pénztárcájuktól.

A rendőrség polgári és egyenruhás tagjai a megemlékezés idején megerősített szolgálatot látnak el a temetőkben, azok környékén, azonban első sorban Önök tehetnek saját biztonságuk érdekében!

Bács-kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály

 

About Post Author