Havazás – műszaki mentések a megyében

Megyénkben az éjszaka folyamán intenzív volt a havazás. A tűzoltókat a megye egész területén több helyszínre riasztották forgalmat akadályozó letört faágak, kidőlt fák, valamint vezetékre szakadt faágak eltávolításához. A káresemények felszámolása folyamatos. Megyénkben az utak járhatóak. A közútkezelő éjszakai munkavégzése nyomán és a jelenlegi szórás hatására a fő és mellékutak vizesek, nedvesek, azokon a területeken ahol most is havazik ott havasak, latyakosak.
Kérünk mindenkit, hogy csak azok induljanak útnak, akiknek halaszthatatlan dolguk van, fokozott óvatossággal, a téli időjárás szabályainak megfelelően közlekedjenek.

Minden közlekedőnek felhívjuk a figyelmét a fokozott elővigyázatosságra! Mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Az úton lévők rendkívül körültekintően közlekedjenek, ha kell, arra alkalmas helyen álljanak meg.

Csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített járművekkel induljanak útnak, legyen az autóban meleg takaró, lámpa, étel, meleg ital, tartalék üzemanyag és feltöltött mobiltelefon.

Ebben az időszakban különösen figyeljünk egymásra. Hogyha ön vagy embertársa bajba kerül, kérjük hívja a jól ismert segélyhívó számokat: 112, mentők 104, tűzoltók:105, rendőrség: 107.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author