Húsz diák vesz részt a Nemzeti Tehetség Programban

A Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola az idei tanévre is sikeresen pályázott egy, a Nemzeti Tehetség Program keretében (NTP-KNI-18-055) megvalósuló tanulmányi programra. A programra az iskola 1,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, és abban 20 tehetséges diák vesz részt.

A pályázati kiírás értelmében komplex programról van szó, azaz tantárgyak felett átívelő ismeretekkel, élményekkel gazdagítják majd a tanulókat. A foglalkozás-sorozat Vár(lak) együtt a természettel címmel, heti rendszerességgel, összesen 60 órában nyújt ismeretszerzési lehetőséget a részt vevő diákok számára.

A program során két kirándulás, több kézműves foglalkozás, közös ételkészítés, gyógynövények megismerése és ültetése, csillagvizsgálat, rövidfilm készítés kerül megrendezésre. A foglalkozások Varga Eszter német-történelem, Skriba Pál földrajz-történelem szakos tanárok, valamint Skriba-Nagy Mónika, a kecskeméti Katona József Múzeum régészének irányítása és útmutatásai alapján valósulnak meg.

Képtalálat a következőre: „nemzeti tehetség program”

About Post Author