Kigyulladt egy személygépkocsi az 52-es főúton

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 10 tűzesettel és 20 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy hatvan négyzetméteres fából épült libaól kapott lángra Fülöpháza külterületén, pénteken délelőtt. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók öt vízsugárral fékezték meg a lángokat, valamint az épületből az oltási munkálatok közben több gázpalackot kivittek. Az ólban nevelt libák elpusztultak.

Baján, a Károly Róbert téren egy kétszintes családi ház tetőszerkezetét megbontotta a szél, a cserepek elmozdultak. A bajai hivatásos tűzoltók a veszélyes cserepeket eltávolították.

Pénteken délután összeütközött két személygépkocsi Kiskunfélegyháza térségében, az M5-ös autópályán, a Szeged felé vezető oldalon. Az ütközés erejétől a két jármű átszakította a középső szalagkorlátot és a Budapest felé vezető oldalon állt meg. A balesetben többen megsérültek. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével emeltek ki egy embert az egyik gépjárműből, majd átadták a mentőknek. A baleset következtében egy ember a helyszínen életét vesztette.

Szombaton délelőtt Kiskunfélegyháza külterületén lévő tanyaépületnél nagy mennyiségű szén beizzott. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal az izzást megszüntették, munkájukat erőgép segítette.

Sütőben maradt étel gyulladt meg Solton, a Hársfa utca egyik családi házában, szombaton délelőtt. A solti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói egy gázpalackot kivittek, majd átszellőztették az épületet.

Kigyulladt egy személygépkocsi az 52-es főúton, Fülöpháza térségében, szombaton délután. A lángok átterjedtek az út melletti területre is, amely a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozik. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Orgovány közelében, az 5302-es számú úton egy személygépkocsi árokba borult, szombaton délután. A balesetben nem sérült meg senki. Az orgoványi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet.

Letért az úttestről és az árokba a tetejére borult egy személygépkocsi Páhi közelében, az 5301-es úton, vasárnap délután. A balesetben két ember megsérült. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt.

Kigyulladt egy személygépkocsi a 44-es főút mellett Lakitelek közelében, vasárnap délután. A tüzet a lakiteleki önkéntes és a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók két vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kecskemét-Katonatelepen egy motorkerékpár égett, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltotta.

Vasárnap este Kiskőrösön, a Vadvirág utcában egy körbála égett. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

A hétvégén három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és tizenhét esetben kérték a segítségüket megdőlt fák, letört nagyméretű faágak eltávolításához.

About Post Author