Lakatlan, nádfedeles családi ház égett Szabadszálláson

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 18 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy ruházati üzlet konyhájában elektromos tűzhely főzőlapja meggyújtotta a környezetében lévő bútorzatot Soltvadkerten, a Szentháromság utcában pénteken délután. A kiskunhalasi hivatásos és a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Dusnokon, Papföld teleknél 15 m3 tűzifa teljes terjedelmében égett pénteken délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Egy személygépjármű és egy kisbusz ütközött össze Soltvadkertnél, a Szóló utcánál szombat reggel. Az eset során egy személy megsérült. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították.

Egy személygépjármű és egy kisbusz ütközött az 55-ös út 61-es kilométerszelvényénél, Mélykúton, szombaton délelőtt. Az eset során egy ember megsérült. A jánoshalmi önkormányzati, valamint a mélykúti önkéntes és kiskunhalasi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével a sérültet kiszabadították, és kéziszerszámokkal elvégezték a járművek áramtalanítását.

Egy családi ház nappalijában berendezési tárgyak égtek Kiskunfélegyháza külterületén, szombaton délután. A lánggal való égést a lakók a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt megszüntették. A tűzoltók egy vízsugárral az utómunkálatokat elvégezték, valamint pozitív ventillációs eszközzel a házat kiszellőztették. Lakosság védelmi intézkedésre nem volt szükség.

Egy lakatlan, nádfedeles családi ház teljes terjedelmében égett Szabadszálláson, a Szent István utcában szombaton, a koraesti órákban. A hő terhelés hatására a szomszédos lakóingatlan is károsodott. A szabadszállási önkormányzati, valamint a kecskeméti, kiskőrösi, dunaújvárosi és solti őrs hivatásos tűzoltói három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

A vaskúti Regionális Hulladékgyűjtő telepen, három hektáron bálázáshoz előkészített, illetve részben bálázott kommunális hulladékok, gumiabroncsok égtek szombaton délután. A bajai, kalocsai, kiskunhalasi és nagybaracskai őrs, valamint a szekszárdi, mohácsi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízágyúval, négy vízsugárral, kéziszerszámokkal és munkagépek segítségével eloltották. Az oltási munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Szombaton délután egy 500 m2-es fémvázas fóliasátorban faapríték égett Kecel külterületén. A keceli önkormányzati, valamint a kiskunhalasi, kiskőrösi és kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet öt vízsugárral és kéziszerszámokkal és egy erőgép segítségével. Személyi sérülés nem történt. Az oltási munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Két személygépjármű ütközött össze az 5402-es út, 39-es kilométerszelvényénél, Harkakötöny közelében vasárnap délelőtt. Az eset során két személy megsérült. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az egyik gépjárműbe beszorult személy kiemelése érdekében az ülést és az ajtót feszítő-vágó berendezés segítségével eltávolították.

Kiskunfélegyházán, a Szilágyi utcában egy családi ház földszinti része 30m2-en égett vasárnap délelőtt. Az épület előtt tárolt háztartási eszközök szintén károsodtak a tűz miatt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A lakók elszállásoltatásáról az önkormányzat intézkedett.

Orgoványon, a Tolvajos tanyán egy melléképület és a benne lévő személygépjármű égett vasárnap, késő este. Az orgoványi önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és dugólétra segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt.

A hétvégén nyolc esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, két esetben nagyméretű letört faág eltávolításához, valamint további két esetben kérték segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

About Post Author