Mézes Nap!

15095654_989970724465093_3010272035712870585_n

Méz, mézeskalács, mézzel készült sütemények versenyével színesíti idén is a már hagyományosnak mondható mézes napját az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Észak Bács-Kiskun Megyei Szervezet szabadszállási csoportja. A szakmai előadással, termékbemutatóval és mézkóstolással egybekötött rendezvényt december 3-án tartják meg a József Attila Közösségi Házban.

A versenyre nevezők reggel 8 órától adhatják le édességeiket a közösségi házban. A program 9 órakor Dr. Kántor Dezsőné: Méhészet és mézeskalácsosság., Elfeledett nemzeti italaink: mézsör és mézmárc- című előadásával indul.  A mézes napot 11 órakor Varga Károly, a Magyar Méhészeti Egyesület Észak Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke nyitja meg. A mézes sütemények és a mézek zsűrizése, majd az eredményhirdetés 11.30 órakor veszi kezdetét.

A szervezők a verseny végén adják át a beérkezett mézeket, tartós élelmiszereket, finomságokat a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány, a kecskeméti SOS Gyermekfalu, valamint a Szőke Tisza Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona számára. A programot a Magyar Méhészeti Egyesület Észak Bács-Kiskun Megyei Szervezet Szabadszállási Csoportja szervezi a Nőszirmok Klub közreműködésével.

About Post Author