Premierfilmeket vetítenek a moziban

 

Rövidesen két premierfilmet tekinthetnek meg azok, akik ellátogatnak a szabadszállási moziba. Október 17-én 17 órakor a Timbuktu című színes, feliratos, francia-mauritániai filmdrámát, míg november 2-án 10 órakor a Kókusz Kokó, a kis sárkány című színes, magyarul beszélő, német családi animációs filmet vetítik a filmszínházban. A belépőjegyek 300 forintba kerülnek.

Timbuktu
Színes, feliratos, francia-mauritániai filmdráma, 97 perc, 2014
Nem messze a szélsőséges iszlamisták felügyelete alatt tartott ősi mali várostól, Timbuktutól, az állattenyésztő Kidane békésen él a homokdűnék között a családjával. Eközben a városban az emberek szenvednek, és tehetetlenek a dzsihádisták fenyegetéseivel, valamint vallási kontrolljával szemben. Minden tiltott számukra – a zene, a jókedv, a cigarettázás, de még a foci is. A nők jogfosztottá váltak, de méltósággal igyekeznek viselni a sorsukat. Az újonnan felállított, rögtönzött bíróságok nap mint nap egyre tragikusabb ítéleteket hoznak. Kidane és családja kimarad a városiak szenvedéseitől, ám egy figyelmetlenségből fakadó baleset után az ő sorsuk is megpecsételődik.

Kókusz Kokó, a kis sárkány
Színes, magyarul beszélő, német családi animációs film, 2014
Nagy izgalomban Kókusz falva: ellopták a kis közösség nagy kincsét. Kókusz Kokó felkerekedik, hogy visszaszerezze azt, bizonyítva ezzel rátermettségét barátai és családja előtt.

About Post Author