Ritkulhat a köd, de eső, ónos szitálás még várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2017. február 17-én reggel kiadott időjárás-előrejelzése szerint a ritkuló köd mellett hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat a mai napon. A rendőrség továbbra is óvatosságra int!

SŰRŰ KÖD

A Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, illetve az Északi-középhegység térségében nagyobb területen előforduló sűrű köd napközben ritkulhat.

A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós ónos szitálásra (néhány tized mm) is számíthatunk.

 

ÓNOS ESŐ

A reggeli órákban nem zárható ki néhol kisebb (pár cseppnyi) ónos eső kialakulása. A délelőtti órákban elsősorban az Alföldön van esély ónos eső (< 1 mm) előfordulására. A nap további részében általában inkább az eső a valószínűbb, északkeleten kisebb havazás is előfordulhat, de kisebb körzetekben továbbra sem lehet kizárni gyenge ónos eső kialakulását.

Kérjük az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel! Járműveik sebességét az út-és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg! Indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási és útállapotokról és az ezekből adódó esetleges késést kalkulálják bele a menetidőbe!
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

About Post Author