A jelen lépései a jövő értékeivé válnak

TOP FEJLESZTÉSEK KUNSZENTMIKLÓS JÁRÁSBAN

top_20180405_kunszentmiklosi_jaras-1

Példaértékű együttműködés mentén valósulnak meg a Területi- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében azok a projektek, amelyek sok esetben, akár évtizedek óta várattak magukra. A Kunszentmiklósi járás tekintetében is számos település kapott lehetőséget a fejlődésre, megannyi projekt indult útjára a tavalyi és az idei évben egyaránt.

Bács-Kiskun megye egészét átfogó beruházások indultak meg szerte a térségünkben, melyek során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a híd szerepét látja el a pályázatok koordinálásával, szakmai előkészítésével és megvalósításával, hogy az itt élők életminősége, gazdaságának fejlődése hosszútávon stabil háttere lehessen a térség népességmegtartó képességének.

A jelenleg folyamatban lévő, 2014-2020-as pályázati ciklusban, a megye szinte egésze meg tud újulni.

A Kunszentmiklósi járás több mint 3,5 milliárd forintnyi támogatásra pályázott sikerrel ezidáig, melyet az 1. sz mellékelt grafikon tartalmaz. Többek között 100 millió forintból újul meg a Kunszentmiklósi Napsugár bölcsőde. A projekt célja, hogy az alapellátás mind az igénybevevők, mind a dolgozók komfortérzetét, illetve munkafeltételeit javítsa. A bölcsőde fejlesztésével a település népességmegtartó képességének, a fiatal, képzett munkaerő megtartó lehetőségeinek növelése, továbbá a modern és racionálisan kialakított fejlődési környezet megteremtéséhez, a versenyképes tudás elsajátításához szükséges eszközök és infrastrukturális beruházások támogatása.

Leromlott városi területek rehabilitációja valósul meg Szabadszálláson 385 millió forintból. A tervezett projekt átfogó célkitűzése az akcióterület komplex megújítása, a szegregátumban élő személyek komplex munkaerő-piaci felzárkóztatásával, lakhatási-rekreációs feltételeinek javításával, közbiztonság növelésével.

Ezenkívül a Kunszentmiklósi járásban számos olyan projekt valósul meg, amely a többi között a turizmust, környezetvédelmet, közlekedést, energetikát, egészségügyi és szociális ellátást, óvodai és bölcsődei átalakítást és fejlesztést céloz meg.

A térség teljes területére kiterjedő fejlesztések, a gazdaság egészét támogató intézkedések fontos szerepet játszanak a lakosság életszínvonalának emelésében, a vállalkozói környezet fejlesztésében, a helyben való boldogulás biztosításában. Ezen lehetőségek, mind-mind azt a célt szolgálják, hogy megyénkben legyen jelene és jövője minden itt élőnek.

Forrás: Bács Kiskun Megyei Önkormányzat

About Post Author