A Képviselő-testület üléséről jelentjük

Szabadszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületi ülést tartott szeptember 2-án, az alábbiakban összefoglaljuk a főbb napirendekben meghozott döntéseket, határozatokat.

A képviselők megszavazták Szabadszállás Város 2020. évi költségvetéséről szóló 2./2020. évi (II.13.) rendelet módosítását. A Napelem Farm Kft. részre bruttó 17 865 000 forint értékben ingatlanok értékesítésére került sor a volt laktanya területén.

Az Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Tóth Erzsébet Óvoda fűtés korszerűsítésére 29 983 000 forint értékben, melyhez 4 497 000 forint önerőt biztosít. Szintén az Óvodához kötődően melegítőkonyha kialakításra is pályázat lett beadva, ennek teljes költsége 12.330.675 forint, itt 2.330.675 forint az önrész vállalás.

A Szabadszállási Hagyományőrző Airsoft Egyesület kérelmét elfogadta a Képviselő-testület, miszerint rendelkezésükre ad területet az Önkormányzat, ennek fejében pedig az egyesület egy önkormányzati rendezvényt támogat egy játéknapi bevételükkel.

Szintén elfogadták a képviselők Szabó Zoltán és felesége telekvásárlási kérelmét és a Tanyagondnok 2019. évi beszámolóját is. A Tanyagondnoki szolgáltatás tavalyi évben 845-en vették igénybe, házi segítségnyújtásra, étkeztetésben való közreműködésre, egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez.

A Közösségi ház hangtechnikai eszközeinek beszerzésével kapcsolatban további egyeztetéseket javasolt határozatában a Testület.

A Képviselő-testület szavazott a 66/2017. képviselő-testületi határozat visszavonásáról, miszerint önkormányzati tulajdonban lévő földterületet naperőmű létesítése kapcsán nem értékesít.

A Testület döntött a törvényben megengedett óvodai csoportlétszám túllépésének engedélyezéséről is. A 2020/2021-es nevelési évben is óvodai kiscsoport indul, a nem óvodaköteles, de a két és féléves kort betöltött gyermekek részére 25 fővel.

About Post Author