A kiváló polgárőr szolgálatért kapott elismerést Lukácsi János

Dunapatajon, pontosabban a Szelidi-tónál rendezték meg idén júliusban a XVII. Bács-Kiskun Megyei Polgárőr és Családi napot. A rendezvény keretében adták a legkiválóbb polgárőröknek járó elismeréseket. A kitüntetettek egyike volt a szabadszállási Lukácsi János.

Bács-Kiskun megyében száztizenhét polgárőr egyesület működik, melynek mintegy négyezer tagja van. Az idei polgárőr napon közel ezerkétszázan vettek részt, ami az eddig lebonyolított tizenhét megyei polgárőr nap közül a legnépesebbnek bizonyult. A program keretében először azt a nyolc polgárőr tüntették ki, akik 25 éve teljesítenek szolgálatot. Kiváló Polgárőr Szolgálatért díjazásban összesen harmincegyen részesültek. Nekik és a jubilálóknak dr. Fekecs Dénes az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, megyei elnök adta át az elismeréseket.

A szabadszállási polgárőrök közül az idén a tizenöt esztendeje szolgálatot teljesítő Lukácsi János kapta meg a Kiváló Polgárőr Szolgálatért elismerést.

Lukácsi János aktív korában falugazdászként dolgozott, így jól ismeri az embereket, a külterületen élők problémáit. A jobbító szándék vezérlete, amikor tizenöt esztendővel ezelőtt belépett a polgárőség soraiba. Az elhatározását nem bánta meg, hiszen az elmúlt másfél évtized alatt jelentős előrelépést sikerült elérni polgárőr társaival a bűnmegelőzés és a közbiztonság javításának érdekében. A polgárőr szervezet kiváló kapcsolatot ápol a rendőrséggel, közös akcióik során jónéhány elkövetőt sikerült tetten érni, illetve bűncselekményt felderíteni.

Lukácsi János a polgárőrség szerepét a közbiztonság és a közrend fenntartásában látja, amely cselekvési lehetőséget biztosít a környezetük biztonságáért felelősséget érző állampolgárok számára, tevékenységükkel elősegítve a közösség nyugalmát, biztonságérzetét.

-gulyás-

 

About Post Author