A kultúra nemcsak tudást, erkölcsöt is hordoz

Színvonalas előadással ünnepelték meg idén is a magyar kultúra napját Szabadszálláson. A rendezvénynek a József Attila Közösségi Ház adott otthont január 24-én. A kultúra napi programot dr. Báldy Zoltán polgármester nyitotta meg.

A polgármester beszédében kiemelte, hogy a kultúra nemcsak tudást és műveltséget hordoz, hanem erkölcsöt is. A gyermekeinket őszinteségre, becsületességre, embertársaik iránti tiszteletre, munkára, a magyar nyelv, a kultúra iránti szeretetre kell nevelni. Meg kell tanítani őket a családjuk, a városuk, a hazájuk iránti szeretetre. A ránk hagyott kulturális örökséggel felelősséggel kell bánni, melyet tovább kell adni az utánunk következő nemzedéknek – hangsúlyozta beszédében dr. Báldy Zoltán.
A köszöntő után a település legelismertebb előadói léptek színpadra. Az Ezüst Kopogók Néptánccsoport felnőtt- és gyermektáncosai dél-alföldi, somogyi, szatmári táncokat adtak elő, a Nőszirmok Klub a legszebb Petőfi versekből válogatott, a Kiskun Népdalkör és a Vadrózsák Citerazenekar repertoárján Járdányi Pál „Bujdosik az árva madár” című dalcsokra szerepelt. Bajusz Petra és Jakab Jenő a könnyedebb műfaj kedvelői számára kedveskedtek dalaikkal.
A színvonalas produkciókat a nagyszámú közönség vastapssal jutalmazta, dr. Báldy Zoltán polgármester virággal és borral köszöntötte a fellépő előadókat.

About Post Author