A Logisztikai Központ csapatünnepén jártunk

dig dav dig dig davdig

Jó volt szabadszállásinak lenni Budapesten….
A Magyar Honvédség Logisztikai Központ parancsnokának meghívására Egyesületünk küldöttsége is részt vett az alakulat csapatünnepe alkalmából rendezett egész napos rendezvénysorozaton június 20-án.
A program hivatalos része során Dr. Báldy Zoltán városunk polgármestere és Farkas Zoltán Egyesületünk elnöke ünnepi sorakozón emlékszalagot kötött az alakulat csapatzászlójára, majd a polgármester beszédében méltatta a város és a volt helyőrség, a hagyományokat ápoló nyugdíjas klub és az MH Logisztikai Központ között kialakult aktív, építő jellegű együttműködés jelentőségét.
Válaszbeszédében Csinga Mihály ezredes, megbízott parancsnok kihangsúlyozta a Honvéd Nyugdíjas Klubbal megkötött együttműködési megállapodás és annak tartalmi megvalósulása fontosságát, majd megköszönte a polgármester és Szabadszállás város részéről az egyesület részére nyújtott támogatást. Ígéretet tett, hogy az aktív együttműködést a várható szervezeti változásokat követően is fent kívánják tartani.
Az ünnepi sorakozó elismerések átadásával, majd a laktanya névadója emlékművének megkoszorúzásával ért véget. Eközben az MH Logisztikai Központ és alárendelt csapatai, valamint Egyesületünk csapata kellő szakszerűséggel megkezdte a főzőversenyre meghirdetett bográcsgulyás elkészítését. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy csapatunk az előkelő negyedik helyezést érte el (ahogy az első három kivételével az összes többi csapat is).

Tekintettel, hogy a szabadszállási küldöttség a saját csapatunk által készített ebédet fogyasztotta el, egyhangúlag megállapítottuk, hogy vitatható a zsűri állásfoglalása, a „csintovai” gulyás kiválóra sikeredett.
Küldöttségünk tagjait Csinga ezredes személyesen fogadta parancsnoki irodájában, majd a kellemes nap után és rendkívül kellemes élményekkel gazdagodva indultunk vissza Szabadszállásra.

Buza Vince

About Post Author