A megyeszékhelyen mutatkozott be Szabadszállás

Városunk természeti, turisztikai és tárgyi értékeit, hagyományait, tájjellegű termékeit ismerhették meg az érdeklődők október 13-án a „Bács-Kiskun a mi megyénk” című programsorozat keretében Kecskeméten, a megyeháza előtt.

A megyei önkormányzat havi rendszerességgel jelentkező sorozatának befejező rendezvényén Kunszentmiklós Járás hat települése, közöttük városunk mutatkozott be.

A rendezvényt Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki a programsorozat fontosságára hívta fel a figyelmet. Elmondta: „Nagyon régi vágyam volt, hogy a járások itt, a megyeháza előtt bemutatkozhassanak egymásnak és Kecskemét lakóinak, hogy ezzel is erősítsük mi, Bács-Kiskun megyeiek összetartozásunkat, megismerjük és megismertessük a térségeink ezerarcú kincseit, sokszínű.” A köszöntőt követően Apostag, Dunavecse, Kunadacs, Kunszentmiklós, Szabadszállás, Tass polgármesteri mutatták be településüket.

A rendezvény keretében az érdeklődők egyebek között megkóstolhatták az apostagi pálinkákat, a dunavecsei mézet, zöldségeket, a kunadacsi fűszerpaprikát, füstölt húsárut, sajtot, a kunszentmiklósi birkapörköltet, a szabadszállási SZABÓ HÚS hústermékeit, az SZP KISKUN Kft. édességeit, a Róna Mezőgazdasági Szövetkezet egyedülálló zöldségchipseit, Szűcs Sándor kunsági kenyérlángosát, a Homokgyöngye Hegyközség termelőinek borait, Kovács Tiborné mézeit, a tassi kecskesajtot és borokat, valamint a halászlét.

A helyi ízek megismerése mellett a seregszemlét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai tanácsadása, kulturális program, bemutatók tették színesebbé. A rendezvény vendége volt dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője.

About Post Author